Cannabis och hasch – missförstånd i Sverige

Här i Sverige läser vi om cannabis på nyheterna nästan dagligen. De flesta artiklar har en tydlig vinkel och den är för fortsatt repressiv politik. Oftast används ord som knark för att ge ämnet en extra kick negativitet.

Missförstånd gällande cannabis och hasch är vanligt i Sverige, eftersom den svarta marknaden säljer mest hasch. Hasch är inte lika med cannabis-plantan, vilket de flesta svenskar tyvärr verkar tro. Hasch är framställt koncentrat utav marijuana. Tänk att man dricker ett glas koncentrerat juice; inte så bra, va? Mängden THC i hasch kan vara flera gånger så mycket än i vanlig marijuana (blomman från plantan).

I dagsläget är Sverige långt i från att vilja ta ansvar. När frågan om cannabis och legalisering kommer på tal, börjar cannabis-motståndarna lista upp hur dåligt det är med hasch för ungdomar, de blir skoltrötta och så vidare. Det här argumentet håller helt enkelt inte. För det första; kan det vara ett så pass stort missförstånd att våra politiker på riktigt tror att cannabis säljs endast för minderåriga vid en eventuell legalisering? För det andra; låt oss säga att vi säljer cannabis endast för ungdomar då (än en gång, detta är inkorrekt). Varför vill den typiske svensken att våra ungdomar brukar något som ingen har koll på vad det egentligen är för något? Vore det inte bättre med ett reglerat system där regeringen godkände produkterna som säljs? För det tredje; låt oss titta bakåt i tiden med 40 år. Under dessa år har Sverige bekämpat den här drogen, men dagsläget visar en tydlig trend. Idag är det över en miljon svenskar som brukat cannabis. Med andra ord, siffran ökar stadigt.

Erfarenheten vi har av att bekämpa cannabis i Sverige, lämnar ingen förvirrad. Det är dags att byta strategi, till något vi vet fungerar. Stater i USA och länder runt om i världen visar goda resultat på minskad brottslighet, inte märkbart fler människor som använder cannabis (inklusive ungdomar), mer skattepengar, trafikolyckor har minskat med mera.

Vad säger våra politiker om det som sker i världen? Tidigare i veckan sa en svensk politiker, att det endast handlar om legaliserings-propaganda och som inte stämmer. Med andra ord tror våra svenska politiker inte på att 1+1=2.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s