Förälder och orolig?

De flesta föräldrar i Sverige vill inte att barnen får tag på cannabis och använder det, vilket är helt förståeligt. Men om vi frågar oss själva; vad innebär förbudet rent praktiskt? Har vi lyckats minska bruket hos de svenska ungdomar som dagligen testar drogen? Tyvärr, har inte något positivt hänt de senaste 40 åren. Antal brukare i Sverige ökar för varje år som går. Ingen vet vart vi är på väg, om vi fortsätter med våra metoder.

Så, är du förälder och orolig för att dina barn får tag på cannabis? Kanske du bör tänka på att om det är en kriminell person som säljer det till ditt barn. I dagsläget ger Sverige kriminella verksamheter anledning till att vara aktiva i Sverige.

Om vi däremot legaliserade cannabis? Situationen skulle bli värre, visst? Det första som skulle hända är, att de flesta kriminella inte längre kan göra affärer i Sverige eftersom vi kan köpa vår cannabis på butiker. Här får vi inte glömma att endast myndiga personer får och kan köpa detta. Vid det här laget har en kriminell person eller verksamhet ingen möjlighet att överleva längre. Slutar mina barn använda cannabis vid en eventuell legalisering? I länder (och stater i USA) där man avkriminaliserat eller legaliserat, har man uppmärksammat att allt färre ungdomar kommit i kontakt med cannabis efter legalisering.

Vill man att de kriminella minskar i landet, så bör man förstå att idag ger vi dessa personer anledning att finnas i vårt land. Det är trots allt galet stora pengar vi talar om. En kriminell person kommer alltid vara kriminell. Men vi vanliga Svenssons då?

Det många inte förstår, att i samband med legalisering kommer priserna höjas på cannabis. Skatter, lön, hyror med mera gör att priserna ökar till dyrare än nu. Vilket i sin tur resulterar i att allt färre ungdomar har råd med det. Dessutom går en stor del av våra skattepengar till att bekämpa cannabis, vilket tyvärr inte fungerat de senaste 40 åren. Tvärtom, våra skattepengar används till något som resulterat i att fler och fler brukar cannabis.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s