Ungdomar och hasch

Hasch är den vanligaste cannabis-sorten i Sverige. Det de flesta inte vet är, att hasch är en liten del av cannabis och allt vad det innebär. Det absolut vanligaste att bruka är gräs (blomman från växten). Mängden THC är mycket lägre än i hasch. Om du som förälder är rädd för att dina barn kommer få tag på hasch efter en legalisering, så kan du vara lugn.

”Varför ska jag vara lugn när mitt barn kan köpa hasch lagligt?”, kanske du frågar dig själv nu. Här kommer information som ingen i Sverige informerar oss om. 90% av alla cannabis-brukare använder gräs. Marijuana är även billigare än hasch. Glöm inte att mängden THC (det psykoaktiva ämnet) är mycket mindre i marijuana än i hasch. Dessutom används hasch endast av ca 30% som brukar cannabis.

Så, för att ditt barn ska komma i kontakt med hasch är chansen väldigt liten. Detta vid en eventuell legalisering så klart. I dagsläget består den svenska marknaden av nästan enbart hasch. Är det otydligt? Vi säger såhär; om du är rädd för att ditt barn ska använda cannabis, så kommer barnet med stor säkerhet testa hasch i dagsläget. Men om vi istället legaliserade, så kan vi få ett slut på detta. Förutsatt att Sverige tar ansvar, kommer vi känna oss mer säkra på att våra unga (och även vi själva) utbildas inom ämnet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s