Straffa våra barn?

På vilket sätt blir det en positiv effekt om vi straffar våra barn, när de brukat cannabis? Vad händer om polisen tar fast våra barn? Vill vi verkligen skada våra barn och unga genom att de får det svårt att hitta jobb, utbildning och får en allmänt svårare framtid och resten av deras liv påverkas för att de måste vara i kontakt med polisen redan från en ung ålder? Allt på grund av att de testat eller rökt cannabis.

Om våra barn dricker alkohol, så är det ingen som anmäler detta till Socialstyrelsen. Alkohol är bevisligen farligare och skadar barnet mer än cannabis. Varför ska vi då straffa våra barn för något som mest troligt inte skadar dem. Vi väljer själva om vi vill skada våra barn eller inte. Både på gott och ont. Borde vi inte istället koncentrera oss på att göra det så bra som möjligt för våra barn? Våra barn är Sveriges framtid. Vi vill väl minska på kriminaliteten i landet?

Om vi tar en titt på vad som skett i Portugal sedan de avkriminaliserade alla droger (inklusive cannabis). 2001 avkriminaliserade Portugal alla droger i landet. Droganvändandet har gått ner från 45% till ca 28% på elva år. Det säger tydligt hur det fungerar i ett samhälle där man inte lägger ner tid och pengar på att jaga medborgare. Om vi i Sverige fortsätter behandla våra medborgare som kriminella, så kommer siffran öka för varje år som går. Däremot om vi förstår att problemen kommer aldrig gå bort, men att vi kan göra det bästa utav situationen. Då har vi möjlighet att förbättra våra egna liv, våra barns liv och göra Sverige till ett mer accepterat, modernt och härligt hem.

Så länge vi kommer bekämpa cannabis i negativ utsträckning, så kommer problemen öka. Det har vi 45 års erfarenhet av. Borde inte 45 år räcka? Är det inte dags att testa något annat? Något som fungerar i andra länder? Det är 2015 och vi har många exempel på detta, där vi ser ett tydliga och positiva resultat. Inte bara snabba lösningar, utan något som stadigt fortsätter.

Vi kan inte fortsätta blunda för verkligheten. Just nu är vi alltför många som bekämpar cannabis och vill hålla våra barn borta från det. Barn är barn, och vi måste acceptera att vi kan inte kontrollera en annan människa, trots att det är vårt barn. Om vi uppfostrat våra barn på ett respektfullt och bra sätt, så kommer barnet förstå att avstå från cannabis, alkohol och andra droger. Men vi som föräldrar kan inte fortsätta ”kriga” mot våra egna barn.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s