Cannabispropaganda i Sverige

Denna pamflett var vanlig i USA på ca 1930-talet. Dessa påståenden har bevisats vara fel, enligt forskning och bruk under halva 1900-talet och än idag, 2015. Trots det tror de flesta svenskar på dessa påståenden.

Killerdrug

Är vi dumma i Sverige eller vad handlar det om? Vi vägrar acceptera fakta, bara för att de flesta av oss blivit hjärntvättade under större delen av våra liv om den ”farliga drogen cannabis”. De som jobbar på anstalter för missbrukare, säger ofta ”det är så galet hur farligt det är med cannabisanvändning” eller dylikt. I Sverige älskar man skrämmas och vad bättre att skrämmas med än ta exempel på de få procenten (på riktigt handlar det om minimalistiska siffror och enstaka fall) av cannabisanvändare får problem pga att dessa individer har det extra svårt. Då skriver medierna ”Bevis – cannabis är farligt” osv.

Det handlar inte om cannabis, det handlar om enstaka individer som redan innan cannabisanvändning haft problem i sina liv. Ska vi förbjuda socker för att en stor del av Sveriges befolkning är överviktiga? Och nu när socker är lagligt, så då kan vem som helst få dessa problem. Det allra smartaste vore väl en kriminalisering av socker, visst? Då kommer sockerberoendet minska i Sverige och vi kommer betala flera miljoner kronor varje år från våra skattepengar till att bekämpa sockermissbruk. Smart va? Nej, faktiskt inte alls smart.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s