Medicinsk cannabis

Allt fler länder i Europa har tillåtit cannabis för medicinskt bruk. I Sverige är vi dock fortfarande väldigt mycket emot det. Den äldre generationen skrattar åt att frågan ens tas upp. Samtidigt finns hundratals studier som visar tydligt på att cannabis bör klassas som medicin, och hundratusentals människor får cannabis utskrivet som medicin runt om i världen.

Vi i Sverige blundar för all vetenskaplig dokumentation och fortsätter säga nej. Börjar vi närma oss ett samhälle där vår frihet tas bort från oss helt och hållet? Kommer regeringen snart blockera vissa internet-sajter, precis som i kommunistiska Kina?

I dagsläget ges ingen information ut om cannabis. Cannabis är farligt och gör dig lat har ingen vetenskaplig grund till. Däremot är det vetenskapligt bevisat att cannabis inte är det minsta farligt för en normal frisk människa. Vi kan inte låta dessa meningslösa lögner fortsätta. Om vi vill att något ska göras åt saken, så får vi göra ta saken i våra egna händer. Vad har hänt de senaste 10 åren i världen? Internet har gett oss vanliga svensson möjlighet att informera varandra. Vad har det lett till? Till exempel att folk idag är mer medvetna om vad cannabis är än våra kära politiker, som ignorerar frågan. Några av våra politiker i Riksdagen brukar cannabis, men vill att alla andra ska fortsätta straffas för det. Vad säger det om dessa personer?

Har vi glömt att medicin som innehöll cannabis såldes i våra apotek ända fram till 1950-talet? Cannabishjälpen skriver enligt följande: ”I mitten av 1800-talet började cannabis användas som medicin i västvärlden, men i början av 1900-talet kom de moderna, mer effektiva läkemedlen.”. Enligt Cannabishjälpen är läkemedel som bokstavligen tar livet på människor goda exempel på ”effektiva läkemedel”.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s