Vi skapar kriminalitet

Vi är alla medvetna om narkotikalagarna i Sverige. Men förstår vi vad dessa lagar gör för vår befolkning? De senaste 50 åren har kriminaliteten ökat i landet. Vi har fler ”missbrukare” än någonsin tidigare, och vi vet med all säkerhet att denna strategi som idag utövas orsakar mer kriminalitet i vårt samhälle.

Alla som är det minsta insatta i detta ämne förstår att medborgare som brukar cannabis, ska inte straffas. Om man av någon anledning säger nej till legalisering eller avkriminalisering av cannabis, så är man antingen knarklangare eller okunnig.

Vår noll-tolerans lag har dokumenterats i 50 år. Sverige har lika stort antal heroinberoende som Nederländerna. Nederländerna har nästan dubbelt stor befolkning med en av världens mest liberala narkotikalagar. För att tala klarspråk, Sveriges tuffa och aggressiva lagar har orsakat dubbelt så många heroinmissbrukare än det mer liberala Holland. Vad kan vi konstatera utifrån detta? Fungerar våra lagar i Sverige?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s