Lite historia

Cannabis användes redan för 10 000 år sedan. Ja, det står 10 000 år. I Taiwan använde man fiber från växten. Även i antikens Kina använde man cannabis. Man åt hampafrön och naturligtvis upptäckte man även växtens medicinska värde och betydelse.

Kinas kejsare, Shen-Nung, var farmakolog och skrev en bok om cannabis och dess behandlingsmetoder år 2737 f.Kr. Han rekommenderade substansen för bland annat kramper, förstoppning, gikt, reumatism och tankspriddhet. Cannabis är en av de 50 grundläggande örterna i Kinesiska medicin.

Idag har tre senatorer i USA introducerat ett lagförslag i syfte att legalisera medicinsk cannabis federalt i landet. Alla som är lite insatta i ämnet, är mycket väl medvetna om att cannabis kommer legaliseras förr eller senare. Tyvärr har vi gått bakåt i tiden när det kommer till vissa saker, men dessa 100 år kommer vara obetydliga i framtiden. Världen kommer bli mycket miljövänligare när växten blir laglig igen och vi kan fortsätta leva våra liv på ett helt nytt sätt. Ett sätt som ger oss friheten och informationen vi behöver. Precis som det var ända fram till 1937, då Harry Anslinger lyckades ljuga (beklagligt men sant) om cannabis och nog många personer trodde på honom.

Cannabis används inte bara i medicinskt och rekreationssyfte. Man uppskattar att plantan kan bidra till drygt 5000 textilprodukter världen runt. Inte bara textilprodukter, även papper, bränsle, kost med mera. Finns det något som är mer miljövänligt än att använda oss utav en naturlig växt som vem som helst kan odla? Svaret är nej.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s