Vad är en haschplanta?

Medierna använder ordet haschplanta en hel del. Oftast när ordet haschplanta finns med i en artikel, så kan man anta att skribenten inte har koll på cannabis och vad det är för något. Dessa nyhetsartiklar är till stor del skrivna i negativ bemärkelse, troligtvis på grund av den okunskap skribenten innehar, och intervjuar oftast personer från nykterhetsorganisationer eller poliser istället för forskare.

Men vad är en haschplanta? Växer hasch i en växt? Det låter som det. Men för att klargöra detta, det finns inget som heter haschplanta. Hasch växer inte från en planta. Hasch tillverkas från cannabisplantan och dess växtdelar. Läser du en artikel som använder ordet haschplanta, kan du vara säker på att skribenten inte vet vad varken hasch eller cannabis är. Man kan kontakta skribenten och be hen läsa om cannabis. Det tar inte längre än 5 minuter att hitta korrekt information på internet.

Man bör dock försöka undvika våra svenska antidrog-sidor eftersom informationen på dessa sidor stämmer sällan överens med verkligheten. RNS ordförande Per Johansson har gått ut och sagt att han vill inte informera om de olika drogers farlighet. Anledningen till detta beskrev han: ”Cannabis hamnar oftast långt ner i dessa ranknings-listor”. Vad betyder det? Han är medveten om att cannabis inte är så farligt som alltid sägs. Vad innebär detta för Sveriges befolkning? Organisationer som jobbar med drogfrågor, väljer medvetet att inte informera oss om vad som är farligt och vad som är mindre farligt, samt hur man säkrast brukar dessa droger.

Är detta positivt? Har inte vi människor rätt att få korrekt, vetenskaplig och evidens-baserad information när våra skattepengar idag går till dessa organisationer? Vad är det som händer med våra skattepengar? Tommy Chong (amerikansk skådespelare/komiker/regissör) förklarade det bra: ”Det är som att man satsar 30 miljoner dollar på en högbudget film. Filmen ser inte bra ut och ingen går på bio för att se filmen. Men någon har tjänat 30 miljoner dollar”.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s