Vad händer i Nordamerika?

Vad har legalisering i delstater i USA, samt nästan hälften av delstaternas avkriminalisering, gett för resultat rent praktiskt? Vilka är konsekvenserna i ”kriget mot drogerna” pga legalisering/avkriminalisering i USA?

Som de flesta säkert förstår, kommer en stor del av cannabis i USA från grannlandet Mexico. Det våra svenska medier inte informerar oss om är att den har minskat med 32% från förra året. Det vill säga, på grund av legalisering i USAs delstater har narkotikahandel, från Mexico till USA, minskat med hela 32%.

Vad skulle en total legalisering innebära? Mest troligt skulle i princip all illegal narkotikahandel/trafficking mellan dessa länder ta slut. Någon kanske tänker: ”Om cannabis legaliseras, då kommer våra barn kunna använda det”. Här bör man vara medveten om att våra barn redan använder cannabis. En stor del av ungdomar säger att det är lättare att få tag i cannabis än alkohol.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s