Varför är vi emot cannabis?

Det är väldigt fult och fel att vilja legalisera cannabis i Sverige. Man är knarkliberal, knarkare, narkoman eller *välj skällsord*. Det är även allmänt känt att vi svenskar är väldigt skickliga på att döma ut andra. Vi måste kategorisera en person i ett fack så att vi får en bild av personen. Den bilden är oftast fel, men det gör inget.

Om jag är emot cannabis (eller ‘knark’ som medel Svensson skulle säga), så är jag bättre än alla som är för det. Men hur mycket vet jag om cannabis egentligen? Jag har aldrig tagit reda på fakta, jag litar på att det media skriver. Jag har aldrig tänkt på vad förbudet innebär. Jag har aldrig tänkt på hur mycket pengar det går åt att hålla cannabis olaglig. Jag är inte medveten om att bruket ökar, trots miljarder kronor som används på grund av att cannabis är olagligt. Jag vet heller inte att nio svenskar döms för cannabis-relaterade brott varje timme. 9 person varje 60min i ett litet land som Sverige. Våra politiker och poliser säger att vår narkotikapolitik är framgångsrik, vi får trots allt fast nio personer varje timme för cannabis-relaterade brott (90% är för personligt bruk).

Varför informeras jag inte av medierna gällande dessa punkter? Kan det vara för att dessa personer innehar lika ”stor kunskap” som jag? Eller vill jag inte läsa om problem? Om jag skulle ta reda på fakta själv, skulle jag känna till allt det här. Men varför skulle jag göra det?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s