Sanningen om cannabis

Vad skulle hända i Sverige om våra medier endast skulle skriva sanningen om cannabis? Inget annat än sanningen. Mest troligt skulle cannabis legaliseras helt och hållet inom ett par korta år. Tyvärr är det inte så att medierna skriver om sanningen. Man kan se en tydlig linje i vad som tas upp. Man handplockar cannabis få negativa effekter och skriver om det, istället för att skriva om hur bra medicin det är, hur många sjukdomar och tillstånd det kan hjälpa och bota. Dessutom är många av våra svenska artiklar i medierna rena lögner. Vi censurerar med andra ord. Börjar vi likna Kina med vår censur?

Politikerna som är emot cannabis, säger ofta ”tänk på barnen” och har det som argument varför det borde förbli olagligt. Vad innebär då att cannabis är olagligt? Idag kan inga barn med epilepsi, Dravets- eller Downs syndrom få hjälp av cannabis, som enligt vetenskap och flera års erfarenhet världen runt visar på positiva resultat. För en stor del av dessa personer finns inga mediciner som fungerar, på laglig väg i alla fall. Om man öppnar upp sig och läser nyheter från utlandet, kan man ofta läsa om familjer som flyttat till andra länder och stater i USA, för att hem inte erbjudit cannabis som medicin.

Dessa människor får hjälp och normala liv med hjälp av cannabis. Vissa säger även att deras barn inte skulle vara vid liv idag, om det inte vore för cannabis. Under tiden som det händer världen runt, väljer Sverige att inte informera sin befolkning om medicin som bokstavligen räddar liv. Än idag tror en stor del av befolkningen att cannabis är livsfarligt och dödar, vilket inte kunde vara mer inkorrekt. RNS (Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle) och deras ordförande, Per Johansson, ljuger och fortsätter med sin propaganda i medierna. Propaganda som gick hem hos folket på 30-talet, när man inte visste bättre. Idag kan vem som helst läsa saklig information om cannabis, hur mycket det kostar för samhället, uppskattade siffror på hur mycket kriminella organisationer tjänar på cannabis på grund av förbudet, vilka medicinska fördelar cannabis har, hur många som mister sitt liv på grund av att de använt den lagliga Spice för att cannabis är olagligt med mera.

Svenska regeringen betalar RNS stora summor pengar, så att de kan finansiera sin organisation baserad på gamla myter från 30- till 60-talet. ”Cannabis är en inkörsport”, ”Man blir dum av cannabis”, ”IQ försämras av cannabis” hit och dit, som 100% kan motbevisas på vetenskaplig väg, men som RNS väljer att ignorera. Denna organisation intervjuas och citeras ofta i cannabis-relaterade artiklar och nyheter. Därmed får den svenska befolkningen höra mer och mer av dessa lögner och myter (beklagligt att behöva skriva meningar som dessa).

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s