Medicinskt cannabis i USA

I dagsläget har 23 delstater i USA legaliserat cannabis för medicinskt bruk. Fler och fler delstater jobbar mot detta och resulterar i att inom några år kommer majoriteten av USA ha legaliserat medicinskt cannabis. Vad kommer det leda till? Mest troligt kommer lagen ändras i hela landet.

Vad innebär det för delstaterna som legaliserat medicinskt cannabis? Vad är det som händer när man har cannabis som ett medicinskt alternativ? Kommer samhället bli helt galet? Alla kommer gå omkring höga och inte ha någon kontroll över sig själva och sina medmänniskor? Så lät det på 20- och 30-talet i USA när alkohol var olagligt. Går alla omkring fulla till skola och jobb? För att klargöra, så gör inte all cannabis en ”hög”.

Ett exempel på vad medicinskt cannabis resulterat i är, att antalen dödsfall orsakat utav vanliga värktabletter har minskat med 25-30% i delstaterna som legaliserat medicinskt cannabis. Är inte det anledning nog att legalisera medicinskt cannabis världen över?

Det finns alltid de som tar upp de negativa sidorna med att legalisera cannabis. Det absolut vanligaste är ”Då kommer bruket öka”. Vad gör det? Vad gör det om du som människa väljer att använda cannabis, om det får dig att må bra? Om det får dig att hantera dina känslor, eller om det får dig att sluta dricka alkohol. Alkohol förstör lever, hjärna, muskler och kropp. Cannabis aktiverar vårt endocannabinoid-system, som varje människa har i sin kropp.

”Men missbruket då? Missbruket kommer öka”. Ja, det är vissa smällar man får ta för att ändra samhället till något bättre. Man får inte glömma hur dålig situationen egentligen är i Sverige. Vi har ca 9 svenska medborgare som tas fast av polisen _varje timme_ med anledningen cannabis. Kom ihåg att kaffe har varit olagligt i Sverige några gånger. Vissa dör av för mycket kaffe, men det betyder inte att vi bör göra kaffe olagligt igen, eller hur?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s