Kanada legaliserar all form av cannabis

Nu har hela Kanada legaliserat all form av cannabis för medicinskt bruk. Den högsta domstolen kom till detta beslut tidigare i veckan. Patienter har nu alla tillgång till och möjlighet att få cannabis utskrivet av en läkare för sina sjukdomar och besvär.

Främst får patienter med Crohn’s, krampanfall/epilepsi, HIV, kväljning/illamående och depression cannabis utskrivet. Cannabis har lång historia inom medicin och cannabis var lagligt ända till 1937, då USA började med att kriminalisera cannabis och främst cannabisbrukarna. 1937 fanns ingen forskning om cannabis (förutom att det använts som medicin med goda resultat, utan bieffekter, i några tusen år) och påståendena om att cannabis var livsfarligt gick hem hos det omedvetna folket.

Några av anledningar till varför cannabis ansågs vara farligt, var att man påstods bli mördare, sinnessjukt galen, ha sex med svarta människor och dö. Idag lever vi i år 2015 och alla dessa punkter har motbevisats tusentals gånger på vetenskaplig nivå, såväl som av drygt 200 miljoner människor, men majoriteten av den svenska befolkningen tror att dessa påståenden stämmer och är sant. Medan Kanada legaliserar cannabis som medicin och hjälper miljoner människor dagligen, fortsätter vi i Sverige försöka hitta fel och eventuella negativa sidor som kan uppstå hos vissa individer vid flera års grovt dagligt missbruk. Det sägs att Sverige och Kanada är lika på många sätt, men än är vi inte där.

Hela historian om hur och varför cannabis blev olagligt, kan man se i dokumentären Grass – The History of Marijuana. https://www.youtube.com/watch?v=09-IFEQRGWc

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s