Tidningen Accent och marijuana-reportage

En del av er har läst Accents senaste reportage om cannabis och det så kallade marijuanaland. Det första man reagerar på är att de använder ordet ‘missbruk’ väldigt flitigt. Hur kan skribenten veta, att alla som brukar cannabis i Denver, och hela Colorado, missbrukar det? Eller varför väljer de att använda ordet missbruk? Det verkar som att de bytt ut ordet ‘bruk’ till ‘missbruk’.

Skulle Accent skriva att alla som dricker alkohol någon gång, är alkoholmissbrukare? Missbrukar du alkohol om du dricker ett eller två glas öl i veckan? Enligt Accents reportrar, ja. Eller är det inte missbruk eftersom det är lagligt? Kanske de tycker att det är missbruk för att marijuana är olagligt? Då glömmer de faktumet att cannabis är lagligt i Colorado (och några andra delstater i USA).

Accent verkar tro att den svenska befolkningen är ointelligent och dum, för dessa samma uråldriga myter om cannabis används än idag, 2015.

Artikeln tar även upp brott och framförallt våldsbrott i delstaten. De påstår att kriminaliteten och våldsbrott har ökat sedan legalisering av cannabis. Siffrorna som redovisas är från 2012 till 2013 med en ökning på våldsbrott. Som alla vet, cannabis blev lagligt den 1a januari 2014. Av någon anledning visar de ej dessa siffror (som finns tillgängligt för vem som helst på internet). Den som vill, kan hitta siffror på det. Kort och gott har all kriminalitet minskat med kring 10% från 2014 till 2015.

Det är beklagligt att våra svenska medier väljer att skriva lögner eller manipulera artiklar, så att sanningen ej kommer fram. Vad beror detta på? Är skribenterna medvetna om det eller ej? Som en del vet, finns det vissa lobbyist-organisationer som betalar stora summor pengar till vissa förbund och företag, så att de här fortsätter skriva felaktiga påståenden om cannabis. För den som ej vet, så tjänar miljontals människor otroliga belopp pengar pga att cannabis fortsätter vara olagligt. Framförallt stora läkemedelsföretag, och det är de som oftast ligger bakom dem här artiklar som skrivs på ett attraktivt sätt. Det må se bra ut på utsidan, men vad är det som döljer sig under ytan? Informationen finns tillgänglig för alla i Sverige. Använd internet, läs lite längre än det våra svenska droginformations-sajter säger (som för övrigt underhålls av scientologerna) så kommer sanningen nå alla. Förr eller senare kommer sanningen vara hos hela Sveriges befolkning.

Artikel finns här: http://www.accentmagasin.se/missbruk/valkommen-till-marijuanaland/

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s