Cannabis evolution är oundvikligt

Allt fler människor öppnar upp ögonen för ämnet cannabis och börjar läsa och studera frågan. Att olaglig cannabis endast främjar kriminella, att bruket stadigt ökar eller att drygt nio personer döms för cannabisbrott för varje timme enbart i Sverige är några exempel på vad förbudet orsakar bland den svenska befolkningen.

Däremot om cannabis var lagligt och staten reglerade produkten, skulle flera miljarders minus från våra skattepengar gå istället plus många många miljoner från all försäljning. Här brukar många ställa sig frågan ”Men då börjar fler och fler använda drogen”. Absolut, det kommer mest troligt hända. Men vad gör det? Cannabis är ca. hundra gånger så mindre farligt än t.ex. alkohol. Om människan byter ut ett onyttigt alternativ (alkohol) till cannabis så är det väl inte så dumt, va?

Vi svenskar har generellt väldigt dålig koll på när det handlar om cannabis. Vi har många frågor och vi har svårt att acceptera nya svar. Svar som vi trodde var raka motsatsen. Men det betyder inte att det nya är fel. Evolutionen tar hand om detta. Människan vill lära sig och kommer att lära sig.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s