Varför så svårt att förstå och acceptera cannabis?

De flesta svenskar tycker cannabis är en väldigt farlig drog och gör en människa till pundare. Enligt oss svenskar är att vara pundare nästintill det mest hemska som finns. Bokstavligen, det är inte mycket som är så _fel_ som cannabis i Sverige. De senaste 50 åren har format oss enligt ”Narkotika är oacceptabelt”-modellen och vi lär till våra barn från tidig ålder, att de ska hata droger.. framförallt cannabis.

Vi lever på jorden. Vi är levande personer. Vi kan föröka oss. Varför väljer vi att lära våra unga att de inte ska acceptera naturen som den är? Även fast någon inte gillar ormar, så behöver väl inte alla ormar vara olagliga? De flesta människor har förmågan att fatta beslut själv och kunna avgöra om man vill testa cannabis eller alkohol (eller om man vill köpa en orm till och med). Så länge vi får sann och vetenskapligt bevisad information, kan vi förstå vad som är farligt och vad som inte är.

I dagsläget skrattar cannabis-motståndarna åt argumenten. Samma argument som vetenskapligt bevisat vara helt korrekta. Kan det vara så otroligt, att cannabis verkligen är 114 gånger så mindre dödligt än alkohol, att det blir svårt att förstå? Så galet långt från vad vi har fått lära oss när vi var unga? Det finns hundratals och tusentals liknande studier som bevisar att cannabis är bland de minst farligaste droger som finns. Alkohol däremot bland de allra farligaste drogerna. Varför har vi fått den informationen när vi har vetenskap som säger helt tvärtom?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s