När godkänns cannabis som medicin i Sverige?

Lite då och då skrivs det i medierna om när människor dör av medicin i Sverige. Låt oss ta ett exempel. En man får utskrivet medicin för sin depression. Läkaren berättar att preparatet kan orsaka humörsvängningar och att man kan må psykiskt sämre innan de positiva effekter märks av. Undersköterskorna som vårdade mannen, informerades inte om det nya läkemedlet. Efter en dryg vecka, dör mannen.

Sorgliga historier som denna får en att fundera. Varför har vi inte cannabis som medicin tillgängligt för befolkningen? Eller ja, det finns Sativex som knappt skrivs ut och som dessutom en stor del av Sveriges läkare inte är medvetna om att den överhuvudtaget finns. Priset på Sativex är tusentals procent högre än ekologiskt odlad marijuana.

Som de flesta av oss vet, har cannabis aldrig dödat en människa. Vi har använt växten i 10.000 år och ingen har någonsin överdoserat. Den informationen borde väcka våra inre klockor och få oss inse det rätta. Om vi har medicin, som hjälper med väldigt många sjukdomar, och som dessutom inte är livsfarligt (som i princip all annan ”konventionell medicin” tyvärr är), då borde vi kunna använda det. Som medicin. För det är precis det är. Cannabis är medicin och används i medicinskt syfte av majoriteten t.ex. i Colorado. När blir det vår tur hemma i Sverige?

Artikeln finns att läsa här: http://www.hd.se/lokalt/klippan/2015/07/19/vardtagare-dog-efter-andrad-medicinering/

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till När godkänns cannabis som medicin i Sverige?

 1. Niklas Andersson skriver:

  Ja, det är tusentals svenskar som bara försöker att överleva tills vår kära regering och hälsominister inser att Cannabis är den i särklass mest användbara växt som existerar.

  Medicinskt så VET jag att jag skulle kunna ersätta tre olika sorters Bensodiazepiner samt all annan skit, rent ut sagt, som vården idag försöker trycka ner i halsen på mentalt handikappade. Jag är diagnostiserad med Bipolaritet typ 2 med extremt snabba vändningar. Agorafobi. GAS och suiciditet samt självskadebetende som egentligen är självtortyr..(istället för att skära mig i armarna så skär/sliter/river jag av mina egna tånaglar. För att i några få minuter komma ifrån det madrömslika helvete Bipolaritet är. På det har jag Hepatit och svårt psoriasis.. Så tre autoimmuna sjukdommar, två självmordsförsök… Trots ALLT detta. Ansågs jag inte tillräckligt sjuk för att ens få komma till en psykiater.. Så min tilltro till det svenska samhället är noll.

  Jag har upptäckt att jag skulle kunna ersätta SAMTLIGA mediciner med rätt sorts typ av Cannabis. Istället tvingas jag in i ett tungt missbruk som skadar min redan skadade lever ytterligare.

  Men nu har jag bestämt mig, jag kommer be dem skriva ut Bedrokan Cannabis (alltså Vaporiserbar, riktig ”marijunana”. Får jag inte det.. Kommer jag leta upp en vapenförsäljare på Darknet och blåsa skallen av mig. För jag orkar helt enkelt inte med allt och samtidigt tvingas jaga efter den medicin som ”återställer” mig nästintill så mycket jag kan begära.. Och om jag använder den blir jag dessutom kriminell.. Det blir droppen för mig..

  Jag kan uppdatera om hur det går. Får jag det utskrivet så jag kan få rätten att leva ett ”normalt” liv som alla andra LOVAR jag att skriva det här. Om inte, tja. Då kan det bli svårt att skriva..

  Kämpa på alla mina kära bröder och systrar.

  /En mycket sjuk och mycket frustrerad individ..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s