Fred Nyberg: Cannabis är ej medicin

Om man följt diskussion om cannabis bör legaliseras, så läser man ofta om Fred Nyberg och hans uttalanden. Han är väldigt starkt emot allt som har med cannabis att göra. Fred har uttalat sig gång efter gång att cannabis ej är medicin, men att det finns Sativex att få utskrivet (som är cannabis).

Vad är då poängen med att säga att cannabis inte fungerar som medicin, men samtidigt rekommenderar han Sativex som består av THC och CBD från marijuana? Sativex är cannabis, men Fred säger att cannabis inte fungerar som medicin. Varför rekommenderar Fred cannabis när han säger att det inte fungerar?

Fred arbetar på Uppsala Universitet som professor. Medierna citerar honom mer än någon annan i dagsläget och hans citat består av samma ord som sagts i 50 års tid om cannabis. Dessa saker som han säger, har visat sig vara totalt fel.

Vad är det då som får honom fortsätta ta emot intervjuer? Kolla upp lobbying, så förstår man bättre. Så här säger Wikipedia: ”Lobbying innebär politiskt påtryckningsarbete, det vill säga att professionella företrädare för intressegrupper och särintressen i organiserad form framför sina åsikter till politiska makthavare. Lobbyister kan exempelvis vara anställda som PR-konsulter eller ombudsmän.” – https://sv.wikipedia.org/wiki/Lobbying

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fred Nyberg: Cannabis är ej medicin

 1. Niklas Andersson skriver:

  Sjukdomen jag har, som jag ju själv VET hjälper. Är så fruktansvärt handikappande att trots att jag skäms för att behöva dela samma art som denna individ, människa. För det är fan inte mänskligt att det ska va okej att skriva ut Fentanyl, metadon, subutex, bensodiazepiner. Alkohol som är nästintill exakt samma sak som bensodiazepiner (Alkohol aktiverar GABA-b receptrorerna, Bensodiazepinerna GABA-a receptorerna..). Tobak. Som inte en enda jävel får ut ett skit från förens EFTER du blivit beroende av skiten..

  Jag har FULL förståelse för att 60% som får Bipolär diagnos tar livet av sig i Sverige. Och jag har full förståelse för att ungefär FYRA st ”Estonia” sjunker varje år med ungdomar 18-30år i Sverige (4-5st om dagen, då inte räknat alla övriga..).

  Förstår man inte att något är jävligt fel då. Tja, då heter man väl ”Fred Nyberg”. Men trots din totala brist på information och medmänsklighet, Fred. Önskar jag ändå aldrig att du råkar ut för ett liknande handikapp. Det önskar man INGEN, om man själv råkar ut för det..ingen.

  /En som VET, att Cannabis har ca: 800 medicinska egenskaper. Googla fram forskningsrapporterna! En stor studie på Bipolära gjordes nyligen i Oslo.. Kolla den Fred. Sök sen till en kolgruva i Norrland. För i mitt tycke är det de ENDA jobb du passar som.. Så långt ifrån andra människor som helst!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s