Laglig cannabis ökar konsumtion

En av de vanligaste antaganden, när man talar om legalisering av cannabis, är att personer som är mot legalisering påstår att konsumtionen ökar om cannabis legaliseras. Det man inte alltid tänker på är att cannabis konsumtion ökar vare sig det är lagligt eller olagligt. De senaste två årtionden har priset gått ner, medan cannabis blivit starkare.

Om man tänker lite till; Vilket alternativ är bättre? 1. Du köper cannabis och har ingen aning om var den är odlad, hur den är odlad, vilka preparat använts etc. 2. Du/ditt barn/din vän/partner går till cannabis-systembolaget och köper gräs som du _vet_ är odlad enligt statens regler och du får en produkt som innehåller endast ekologiska ämnen, som är odlats under ekologiska förutsättningar.

Det är inte så svårt att förstå och välja alternativ två som den bättre av dessa två. Men.. I dagsläget har vi endast alternativ ett som möjlighet i vårt land. D.v.s. tvingas svenskar köpa tveksam cannabis från (alltför ofta) tveksamma personer.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s