Blundar vi för realiteten gällande cannabis?

Har människan blivit korkad? Vad är anledningen till att vi inte litar på modern vetenskap och när vi ser positiva resultat ske med nya metoder? Andra länder visar goda exempel både på verkligheten och svart på vitt. Trots det väljer svensken att inte ta åt sig faktan.

Vad har hänt? Har vi haft det så bra så länge att vi glömt bort att vi faktiskt har rätten att leva i en modern värld. I ett land där vi känner att vår regering styr oss mot rätt riktning. Riktning som litar på vetenskap och evidens, inte moralism och döma andra människor. Det handlar om människorätten, det handlar om skademinimering, det handlar om att spara och tjäna pengar som kan användas till annat, det handlar om allt det och så mycket mer. Ett tryggt samhälle. ”Hur kan ett samhälle vara tryggt med droger?”, tänker man då.

Tänk dig en värld där alkohol är förbjudet. Kommer du aldrig dricka alkohol igen? Du är varken nykterist eller alkoholist. Hur troligt är det att du kommer aldrig smaka på alkohol igen? Du vet att du kan få ett par öl med bara ett samtal eller sms. Risken att åka fast är liten. Men samtidigt vet du att om du åker fast, kommer din framtid vara förstörd. Tror du samhället blir säkrare bara för att man förbjuder droger? Om svaret är ja, bör du nog tänka till lite mer.

Svaret på rubriken är ganska enkel, vi blundar men halvvägs vaken.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s