”Självklart ska vi i kommunen arbeta mot droger”

Så lyder en rubrik i Sydsvenskan. Vad betyder det? Är det inte precis det vi gjort de senaste årtiondena? Sverige har arbetat mot droger hårdare och hårdare med strängare straff nu de senaste 20-30 åren. Idag är problemet värre än någonsin tidigare. Varför väljer vi då att göra samma sak om och om igen?

Man ska väl inte arbeta mot droger, snarare mot drogbruk hos unga. För det är det allra vanligaste en politiker säger oroligt. Absolut, inga barn och minderåriga bör använda droger, vare sig det handlar om cannabis eller alkohol. Varför ökar våra problem då? Det är lättare att få tag i cannabis idag än vad det varit tidigare i vårt land. Vissa säger att det är lättare att få tag i cannabis än att få tag i alkohol. Varför inte legalisera cannabis och öppna Systembolaget-liknande affärer? Det må låta hemskt om man inte är van vid tanken, men läs gärna vidare.

Okej, ingen vill att barn ska använda cannabis i berusningssyfte. Det har vi konstaterat. Samtidigt vet vi att det finns inget sätt för oss att få stopp på all cannabis i landet, inte sant? Ju mer vi satsar pengar på att få det ut ur landet, desto mer cannabis finns i landet. Fakta, som går att läsa på internet med ett par sekunders Google-sökning. Vi vill inte att våra barn ska använda marijuana, men vi vet att det blir vanligare och allt fler testar. Vill man då att barnet ska köpa gräs från en gatulangare? Kom ihåg att ingen vet vad det är i produkten, eftersom det inte finns några kvalitetskontroller. Eller vill man hellre att barnet i så fall använder cannabis som är köpt från vår Systembolaget-liknande affär? Där har vi garantin om att produkten är säker. Mycket säkrare än vad någon smugglat in till landet från Albanien t.ex., det håller vi väl alla med om?

Anledningen till varför cannabis blir vanligare och vanligare bland unga är att de läser på internet om ny forskning som görs och som visar att cannabis aldrig varit så farligt som vi alltid trott. Det visar sig att de uråldriga påståenden har grundats på fördomar och okunskap, men med hjälp av dagens teknologi kan vi konstatera att cannabis är t.ex. 114 gånger så mindre farligt än alkohol. Vi vet allt detta, men varför väljer vi att göra samma sak varje år?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s