”Avkriminalisering är inte rätt lösning”

Så lyder rubriken för en debatt-artikel, skriven av två förbudsivrare, som svar till Björn Fries och Christina Gynnå Oguzs artikel. Kort och gott kan man sammanfatta att personerna påstår att förbudet inte har något att göra med den enormt stora svenska narkotikadödligheten. Sverige har näst störst narkotikadödlighet i hela EU, trots vår nolltolerans vision.

De erkänner att narkotikadödligheten är ett problem men hävdar att det krävs andra åtgärder än avkriminalisering. Istället vill de fortsätta med samma gamla förbud som vi tyvärr misslyckats med helt och hållet. Det är som att säga ”Vi vill ha det mörkt i rummet, men vi gör ett stort hål i taket där ljus kommer in”.

Om man säger nej till legalisering och t.o.m. avkriminalisering, varför kommer man inte med ett annat förslag? Varför säger man att avkriminalisering inte skulle fungera, när vi ser det fungera mer än utmärkt i andra länder? Hur är det möjligt att Sverige med sin nolltolerans har mer än dubbelt så många heroinmissbrukare än i ett av världens mest drogliberala länder, Holland? Har Sverige alltid haft problem med droger? Nej, problemen fanns knappt innan förbudet. De var minimala. Vi har själva skapat det här eländet i vårt land.

De som klagar på att det pågår drogförsäljning på gatorna i våra hemstäder, måste förstå att det beror _endast_ på förbudet. Svensken kommer inte sluta använda droger. Tvärtom, bruket ökar. Speciellt nu när alla har tillgång till internet, kan vem som helst läsa riktig fakta om ämnet. Bland det första man lär sig, brukar vara det faktumet att cannabis är en relativt ofarlig drog. Speciellt om man jämför med våra lagliga droger, såsom tobak och alkohol. Att regeringen väljer att ljuga om droger år 2015, tyder inte på något positivt. Man kan motbevisa felaktiga påståenden på ett par sekunder med hjälp av internet.

Skribenterna verkar inte veta att WHO (Världshälsoorganisationen) stödjer och vill se en avkriminalisering av alla droger. Precis, Världshälsoorganisationen vill avkriminalisera alla droger.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s