”Tre bloss som släckte ett liv”

Kristianstadsbladet skrev en artikel om Rebecka, en 18-årig tjej som beskrivs som ”levnadsglad, flitig i skolan, elitidrottare och alltid omgiven av vänner”. Hon sägs ha rökt tre bloss marijuana och ringt sin far och sagt att hon har rökt marijuana. Rebecka är hemma med pappan och mamman (föräldrarna är skilda) och polisen. De bestämmer sig för att åka till sjukhuset av någon anledning. Rebecka går och ”hämtar sina saker” men istället går hon mot balkongen och hoppar ner och begår självmord. Nu skyller de skilda föräldrarna på att det var cannabis som dödade deras dotter.

För att någon ska begå självmord, finns oftast långvarigt psykiskt illamående bakom. Dessutom mår barn inte bra av att ha skilda föräldrar i tidig ålder och vissa tar det hårdare än andra. Det finns inga barn som inte mår dåligt över att föräldrarna är skilda. När barnet ringer föräldrarna och berättar att hon rökt cannabis, vad är då föräldrarnas reaktion? De ringer polisen efter sin dotter så klart. Om inte det tidigare nämnda gjort sitt, så det faktumet att föräldrarna ringer polisen för att deras dotter rökt cannabis gör det susen och stressar upp barnet in i det sista. Men inget av det spelar någon roll, för röker man gräs så tar man livet av sig. Så är det bara, för så har Rebeckas mamma bestämt att det är. Det är därför hon ägnar resten av hennes liv åt att jobba mot narkotika. Med andra ord tar hon ett exempel på vad någon har utfört under cannabisrus och berättar det som fakta, det vill säga propaganda. Troligen är hon själv en stor anledning till varför dottern tog sitt liv. Hennes agerande av att ringa polisen och berätta att hennes dotter brukat cannabis. Årets mamma-pris kanske?

Man kan köra bil full, köra ihjäl människor, slåss på fyllan, begå självmord, döda andra, våldta människor och under tiden vara alkoholpåverkad, men beror det verkligen på alkoholen varför man gör dessa saker? Precis, det handlar om personen och personligheten, inte drogen. Vissa har svårt att inse fakta och ägnar därför sina liv till att försöka stoppa något som är oundvikligt.

Absolut är det beklagligt att unga personer begår självmord, men det kommer inte ändra på något att man strävar efter ett narkotikafritt samhälle. Problemen ökar och ökar ju längre vi försöker nå ett narkotikafritt samhälle, det visar _all_ statistik. Röker man cannabis, är man kriminell, och det kan vara en tung vetskap för ungdomar. Om det däremot är accepterat (som i över 30 länder världen runt), är det plötsligt inget problem längre. Hur kan det stämma? De som inte förstår sig på det, har ganska många tankeställare kvar att ställa sig själv.

Om berättelsen om Rebecka stämmer, så är historien nästan identisk med den i filmen Reefer Madness. Det här är anledningen till varför cannabis än idag är förbjudet: https://www.youtube.com/watch?v=sbjHOBJzhb0

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s