Bättre ekonomi och fler jobb är bra för landet?

De allra flesta politiker tycker att bättre ekonomi och fler jobb i vårt land är en bra sak. Det är bra om vi i Sverige får det ännu bättre, då får fler och fler personer möjligheten att kunna leva ett bättre liv. Så tänker många. Men när man pratar om att legalisera cannabis, så är en förbättrad ekonomi och tiotusentals nya jobb helt plötsligt en dålig sak. Varför ändrar de sig så fort det handlar om cannabis? Att jobba med oljeföretag, som bokstavligen förstör planeten, är okej men inte cannabis.

Trots att det är år 2015, så tror svensken att cannabis kommer försvinna om vi försöker motarbeta det hårdare. Medan alla förstår att barn och ungdomar inte ska använda cannabis, precis som de inte ska dricka kaffe, använda tobak eller bruka alkohol, så ökar bruket bland både vuxna och unga. Med andra ord ökar efterfrågan och behovet av cannabis i vårt land. Hur kan det vara så när det olagligt och förbjudet? Borde inte det minska efterfrågan? Det är ju det som är syftet med lagen.

Nej, bruket och efterfrågan har ökat ständigt nu i tiotals år i Sverige, trots förbudet. Varför väljer vi då att göra samma sak om och om igen, när vi vet att det är kontraproduktivt? Vore inte det bättre om vi slutade straffa de som väljer att använda cannabis? Om man då legaliserar det, som Colorado och tre andra stater gjort i USA, så öppnar det upp en helt ny värld med både jobb och möjligheter. Då får vem som helst _välja_ om de ska testa cannabis eller inte. Om man däremot testar i dagsläget, finns risken att åka fast och få därför hela sitt liv förstört pga ett enda bloss. De problemen skulle inte finnas längre. Det skulle skattas och regleras på samma sätt som alkohol och tobak.

Många säger ”Vi behöver inga fler droger” och det skulle inte kunna vara mer fel. Att folk klagar på att det säljs gräs i min stad, är ett tecken på att det finns ett behov. I Sverige har vi fler som brukar cannabis än någonsin tidigare och efterfrågan ökar ständigt, i och med att folk läser information om cannabis och plötsligt märker man att media och olika föreningar och föreläsare ljugit för oss om vad cannabis är i alla dessa år. Man förstår att i värsta fall utvecklar 10% ett missbruk (att missbruka något innebär att livet kretsar runt det och man kan inte ta hand om sitt liv) och resterande minst 90% sköter det alldeles utmärkt. Samma sak är det med alkohol, mellan 12-15% hamnar i missbruksbeteendet medan resterande 85-88% faktiskt gör ett bra jobb med att balansera drogen och livet. I Sverige är man missbrukare av cannabis om man använder det i medicinskt syfte. Enligt polisen är man missbrukare om man tar ett bloss cannabis.

”Bättre tillgänglighet ökar missbruksproblemen” säger många när man talar om legalisering av cannabis. Om man kollar på länder som avkriminaliserat och stater som legaliserat, så visar statistiken på att bruket inte ökat märkvärdigt och att bruket bland unga till och med har gått ner. Missbruksproblemen är färre eftersom man nu har möjligheten att lägga mer pengar på vård och behandling för de som söker hjälp. I Sverige ser vi bara problem, för att vi behandlar cannabis som ett problem. Precis som när kaffe var olagligt här hemma. Idag vet de flesta att kaffe inte är särskilt farligt, trots att det vart olagligt.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s