Hur media vinklar cannabis-relaterade artiklar

Det är ingen nyhet att media vinklar artiklar här i Sverige. Ett exempel på detta är en artikel i Länstidningen Södertälje. Rubriken lyder ”Med cannabis i blodet körde han ut på åker”. Om man läser själva artikeln, så inser man att cannabis hade inget med olyckan att göra.

Mannen erkänner att han rökt cannabis, två veckor innan olyckan. Spår av cannabis kan stanna kvar i blodet från några veckor till ett par månader. Det är alltså inte lika med att man är påverkad så länge. Med andra ord, mannens cannabisbruk har absolut inget med olyckan att göra. Varför väljer man då att vinkla artikeln på så sätt de gjorde i detta fall? Vad kan det vara som motiverar skribenten till att skriva så? Troligen har personen av någon märklig anledning en så pass negativ syn gentemot cannabis att hen känner ett behov att svartmåla drogen, trots att den inte varit en bidragande faktor till olyckan. Kan inte vi få se media i Sverige som slutar vinkla artiklar på detta sätt?

Artikeln: http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.3159654-med-cannabis-i-blodet-korde-han-ut-pa-aker

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s