Sveriges religiösa syn på droger

Vad beror det på att vi har stora problem med olagliga droger i vårt land? Är det för att vi tror vi kommer bli beroende av dessa droger? Om så är fallet, varför tillåter vi alkohol, tobak och koffein? Finns det egentligen någon kunskap bakom dessa lagar? Eller följer vi en gammal mall bara för att?

”Man ska absolut inte använda droger” intalar vi oss själva i Sverige, samtidigt som de flesta av oss dricker alkohol ibland. Alkohol är bland de tyngsta droger som finns. Det säger all vetenskap. Varför tycker vi inte då att en mildare drog är okej? Man jämför ofta cannabis med alkohol. För det första är det svårt att jämföra så pass olika droger. Det är som att jämföra alkohol med heroin. Vi alla vet att heroin är ohälsosammare för oss än alkohol. Vi vet alla även att alkohol är ohälsosammare än cannabis.

Alkohol är en tung drog, det får vi inte glömma bort. Samtidigt får vi inte ge oss på att smutskasta något, som media gör om cannabis. Artiklar som påstår att cannabis är dödligare än alkohol som bland annat TV4 publicerar, utan källgranskning, hör inte hemma i ett så kallat välfärdssamhälle. Det är ingen som försöker svartmåla alkohol, för vi alla vet vad det är. Det ger oss extrem bakfylla och illamående, precis som tunga droger gör.

Cannabis märks knappt av dagen efter man rökt, inhalerat eller ätit det. Speciellt inte i samma utsträckning som alkohol får oss att må. Det kan vi alla konstatera och hålla med om. Att informera om något, istället för att ljuga och skrämma, är alltid det bättre alternativet. Befolkningen i Sverige är inga barn. Vi har vita lögner för barn, som jultomten, men när vi växer upp så berättar föräldrarna hur det egentligen är. Så gör inte staten mot oss. Vi ser lögn efter lögn i olika medier och vem är det som vinner på det? De kriminella som säljer eller smugglar droger.

Sverige är självförsörjande när det kommer till cannabis. Trots det använder vi uttryck som ”Vi behöver ingen mer drog”. Än en gång, det handlar inte om behovet längre. Behovet finns där och svenskar tycker om att röka gräs och bruka cannabis i allmänheten. Att försöka stoppa drygt 200.000 svenskar, som regelbundet använder cannabis i Sverige, från att göra det är naivt. Siffran kommer öka så länge tills det finns en miljon protestanter som visar sitt missnöje. Detta är dock något som inte behöver hända om vi är smarta.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s