Vad skulle hända om cannabis legaliserades?

Förbudet fortsätter i Sverige, medan andra länder legaliserar och avkriminaliserar med goda resultat. Vad skulle då hända i Sverige om vi legaliserade cannabis? Låt oss ta ett exempel på vad som faktiskt sker i Sverige just nu. Som alla vet, är cannabis olagligt i Sverige.

http://www.dn.se/sthlm/atta-gripna-efter-knarkraid-i-husby/ – Detta är Sverige år 2015. Varför händer det här? Varför tillåter regeringen detta? Regeringen godkänner och välkomnar den här typen av händelser i vårt land, genom att inte ta makten själv. Just nu lämnar de makten och ansvaret åt kriminella. Är det smart att låta kriminella sköta en sån stor marknad? Verkligen inte. Det är därför de inte vill att cannabis bör legaliseras. Annars förlorar de sina jobb. Hur kan man då förhindra sånt?

Vi vet alltså vad förbud skapar. Klicka på länken en gång till för att påminna om hur situationen ser ut idag. Förutom att dessa brottslingar skjuter varandra, händer det alltså att även oskyldiga medborgare skjuts. Så länge vi har ett förbud på en produkt som över 200,000 svenskar brukar regelbundet och som var nionde person (alltså mer än en miljon svenskar) i vårt land har testat minst en gång, så kommer vilda västern fortsätta.

Det kan vara svårt att förstå vad denna så kallade moderna världen tillåter. Genom att inte tillåta en väldigt eftersträvad produkt, som över 200 miljoner människor jorden runt brukar regelbundet, är surrealistiskt.

Det finns personer som inte tror på att legalisering kommer minska brottsligheten. Tänk då detta; vad händer om man tar de kriminellas allra största pengakälla bort från dem? Endast en på hundra cannabisanvändare brukar andra droger. Med andra ord kommer deras intäkter försvinna med 99% och lämna kvar 1%. Vad betyder det då? Det betyder att de stora brottsliga grupperna kan inte ha kvar medarbetare, för det finns inga pengar. Det är ingen som vill köpa deras produkter eftersom de kan få det lagligt för samma pris och veta att den här gången betalar de för en ekologiskt odlad och kvalitetskontrollerad produkt. Likt alkohol, som kontrolleras alldeles utmärkt.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s