Problem med cannabis

Det är allmänt känt att situationen med cannabis är ett problem i samhället. Det kan vi alla hålla med om. Ett växande problem som funnits här i tiotals år. Om man har ett problem, vad gör man åt det? Försöker vi hårdare med att försöka få problemet, en blomma i det här fallet, att försvinna från vårt land? Hur troligt är det att det kommer ske? Förstöra en helt naturlig, blommande växt. Det är vad vi försökt göra i Sverige sen 1988, då det blev kriminellt att vara i kontakt med plantan.

Om problemen kring växten bara fortsätter att öka då? Vad har vi lärt oss av det vi gjort tidigare? I Sverige säger vi ‘nej’ gång efter gång, år efter år. Problemet vägrar alltså försvinna. Tvärtom, problemen ökar och blir större, fler och fler ungdomar får sina liv och framtid förstörda för att de blivit tagna på bar gärning av poliser, när de testat cannabis. De blir utsparkade från skola och blir ”knarkare” och kriminell i allas ögon. Vad händer med dessa personer? Hur troligt är det att en exempelvis 16-åring klarar en sådan situation och kommer kunna fortsätta sina studier? Troligen får ungdomen svårt, om ej omöjligt, med allt som följer. Utbildning kommer vara svårt att få, för att skolor vill ej ha ”knarkare” som elever. Jobb blir ännu svårare med ett brottsregister. Banker vägrar ge lån för hus eller bil. Vad kommer personen att kunna göra? En bra fråga, va?

Vissa kan tycka att det är personens eget fel, om man väljer att testa droger. Svenskar använder droger och berusningsmedel varje dag. Varför är vissa droger lagliga och andra inte? Trots att många olagliga droger dessutom är mycket mindre farliga än våra lagliga droger.

Idag uppskattas det finnas drygt 200,000 svenskar som brukar cannabis regelbundet. Alltså, vi har mer än tvåhundratusen kriminella personer i vårt land på grund av en och samma lag. Den siffran ökar för varje år som går, för varje månad och vecka som går så inser fler och fler människor att ‘vänta nu, cannabis är mindre farligt än alkohol?’ och väljer att prova och öppnar upp sina ögon för en sanning som censurerats.

Vad säger polisen i Sverige? Av någon anledning väljer polisen att ljuga om ämnet. Våra politiker ljuger om ämnet. Våra journalister, våra läkare och nykterhetsrörelser som RNS och ECAD. Trots alla dessa faktorer väljer svensken att använda cannabis och säga emot. Vad beror det på? Alla dessa organisationer är ute på hal is när de, år 2015, påstår saker om cannabis som inte stämmer. Alla har tillgång till internet och kan på några klick läsa att i princip allt som dessa personer säger, faktiskt inte alls stämmer.

Problemen ökar för varje dag som går. Ska vi fortsätta med samma strategi som vi misslyckats med i alla dessa år eller bör vi testa på något nytt, som bevisligen funkar för så många andra länder? Vad är det mest logiska alternativet?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s