Hillary Clinton vill nedgradera marijuana

Presidentkandidaten Hillary Clinton (Bill Clintons fru) vill se en nedgradering av marijuana. När man som svensk hör detta, tänker man ”Herregud, vad fasen tänker hon med!?”. Just nu är cannabis klassificerat som världens farligaste drog i USA, och i Sverige också, tillsammans med heroin och kokain. Vi är uppvuxna i ett samhälle som alltid behandlat och pratat om cannabis som världens farligaste drog. Men stämmer detta verkligen? Är cannabis så farligt som vi tror i Sverige?

I Sverige pratar vi om ”knark”. ”Knark är dåligt”, ”knark är farligt”. Vad är ”knark”? Knark är ett skällsord för narkotika. Vad är narkotika? Enligt Wikipedia är det ett samlingsnamn för illegala rusningsmedel av olika arter. Alltså, kokain och heroin och LSD och cannabis och amfetamin med mera är alla i en och samma klump. Ett ord beskriver tiotals olika droger. Dessa droger är alla unika och har i verkligheten ingenting med varandra att göra. När alkohol var olagligt i USA, så var alltså det lika farligt som all annan knark. Logiskt? Inte så värst, va?

Alltså kan vi konstatera att nedgradera cannabis från förteckning I är en god idé. Den som inte vet att heroin, kokain och andra droger är farligare än cannabis, bör fråga sig ”Vad vet jag egentligen?”. Det enklaste sättet att få information om det är att exempelvis se en dokumentär som The Union, som utbildade och öppnade ögonen för en stor del av den nordamerikanska befolkningen redan år 2007.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s