Hur bemöter RNS FN-kritiken?

Förra veckan skrev SVT ett reportage där FN kritiserade den svenska narkotikapolitiken och att den bland annat inte lever upp till mänskliga rättigheter. I Sverige blir man behandlad som en kriminell person om man har missbruksproblem och får därmed inte vård, utan straff. Man ger personen ett ”prick i registret” som gör det svårt, om inte omöjligt, att leva ett normalt liv framöver. Vad gör RNS, Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, när deras politik får kritik av FN?

RNS reaktion på kritiken kan läsas här: http://www.snilletjohan.se/2015/11/16/nykterhetsrorelsen-svarar-pa-fns-kritik/

Kort och gott, väljer RNS att smutskasta och köra med personangrepp istället för att bemöta kritiken. Den som inte vet, så är det RNS som Sveriges hälsominister, Gabriel Wikström, jobbar närmast med. Allt RNS säger och tycker är lag, enligt Gabriel Wikström. Det kan vara hur fel som helst, men Gabriel Wikström väljer att lyssna på en lobbyorganisation och dessutom ge miljon efter miljon till denna organisation av svenskens skattepengar.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s