Vad händer när en kroniskt sjuk brukar cannabis i Sverige?

Om man har kroniska sjukdomar och man får utskrivet alla mediciner på marknaden, men inga lagliga mediciner hjälper. Vad säger lagen om att bruka cannabis då? Är det kanske okej att göra det då? Tyvärr får inte cancersjuka eller andra personer med svåra, obotliga sjukdomar någon som helst hjälp från staten. Rättare sagt, de får all hjälp staten har att erbjuda, men när statens insats inte hjälper? Då borde man väl få använda sig av andra alternativ så länge man inte skadar en annan person?

Den stora insatsen i min lägenhet, som kostade skattebetalarna hundratusentals kronor i förlorade resurser, resulterade i 4 st torkade cannabisblad, sammanlagt vägt 3,3g. Som dessutom var av industrihampa och innehöll inte THC halter höga nog att klassas som narkotika i Sverige. De var pressade i en tavla som dekoration.

Läs ”En missbrukares bekännelser” berätta vad som hände med henne: http://www.snilletjohan.se/2016/01/15/en-missbrukares-bekannelser/

Om man föds sjuk i landet Sverige, så har man inga mänskliga rättigheter när det kommer till att hjälpa sig själv. Endast ett fåtal länder i hela världen bryter mot denna FN-lag och Sverige är ett av dem. Endast ett fåtal länder har så pass stora problem med illegala droger som Sverige. Sverige är ett relativt litet land i slutändan. Problemen borde inte vara så stora. Vad lär man sig av vår narkotikapolitiks historia? Ju mer repressiva lagar vi har, desto större problem. Med andra ord, ju mer skattebetalarens pengar vi slösar på att försöka utrota en växt, desto mer problem vi skapar i samhället.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s