Konsekvenser av legalisering

Cannabis legaliserades i Colorado och Washington år 2012 (försäljning började 2014). Det ständiga och ökande stödet för legalisering avslöjar att allt fler personer av befolkningen känner att det var helt rätt beslut som togs för fyra år sedan. Många undrar om det hänt något särskilt i dessa delstater sedan cannabis legaliserades.

Statistik tyder på att fler vuxna använder cannabis idag än tidigare. Bruket hos 18-25 åringar och över 26 år, med andra ord bland unga vuxna, har ökat. Det handlar inte om en markant ökning, från 20,2% till 22%, och denna ökning påbörjade redan innan legalisering.

Cannabis-relaterade gripanden, samt cannabis-relaterad vård, har minskat i större städer.  I Denver och Seattle har dessa fått tydlig minskning. Man kan konstatera att kriminaliteten bidrog till överflödig och onödig extra vård och polisarbete.

Minderåriga mellan 12-17 år och dess bruk har inte ökat sedan legalisering. Tvärtom kan man i vissa städer se att bruket till och med minskat. Kan det vara så att legalisering faktiskt hjälper ungdomar att hålla sig borta från droger? Svar ja.

Cannabis är inte för alla och hos vissa personer väcker det obehag på grund av ovana och för stora doseringar. Sjukhusbesöken och kontakt till giftinformationscentraler har ökat. Vissa får panikattacker i följd av för mycket cannabis i för kort tid. Detta gäller främst ungdomar och nybörjare. Den vanligaste formen av behandling är vila och avkoppling. En så kallad överdos av cannabis kan kännas obehagligt och förvirrande men det är inte livshotande.

Kort och gott, inget särkilt hände i följd av legalisering. Nu vågar befolkningen till och med ringa till sjukhus om de känner negativa effekter av cannabis, för att man inte riskerar åka in i fängelse eller få enorma böter samt livslång prick i registret.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s