Konsekvenser av kriminalisering

Förra inlägget tog upp vad som faktiskt hänt i delstater där cannabis legaliserats. Många tänker inte på vad förbud av något, som har stor efterfrågan, orsakar. Är det bra för samhället? Är det bra för befolkningen? Varför i sådana fall? Man kan se tydligt vad ett förbud av cannabis har gjort.

Man slutar respektera polis och tjänstemän. Idag har Sverige ca. 200,000 svenskar som regelbundet brukar cannabis olagligt. Det är långt över en miljon som har testat. Av våra 9,8 miljoner människor har fler än var nionde person brutit mot en och samma lag. Alltså, var nionde person du möter på gatan har rökt cannabis, var nionde vän du har, var nionde släkting osv. Dessa personer struntar i lagen. Varför? För att de tycker att den lagen inte håller helt enkelt.

Att förbud gödslar kriminalitet är en av de allvarligaste punkterna. När man har en produkt som har stor efterfrågan, finns det möjligheter. Pengar. Vem vill inte ha pengar? Hur mycket kostar det att tillverka cannabis? En växt ger mellan 50-300 gram blomma och man säljer 1 gram för 100 kronor. Ett cannabisfrö kostar 50-100 kronor. Det är jämförbart med att jobba 50 timmar i månaden men få betalt för 500 timmar, som allra minst. Vem säger nej till lätta och snabba pengar? (OBS, bloggen bidrar ej till kriminalitet på något sätt. Syftet är att informera).

Straff. Ett ord som man sällan reflekterar över desto mer. Vad innebär det att bli straffad för narkotikabrott i Sverige? Om ditt barn testar röka gräs och åker fast, vad händer då? Barnet straffas. Det vill säga, får ett prick i registret. Vad innebär ett prick i registret? Barnet kommer vara officiellt kriminell i minst 5 år. Man blir utstött ur samhället och får svårt att få jobb, alternativt blir av med sitt jobb. Körkortet? Så här resonerar polisen; om en person är så pass opålitlig att hen brukar en illegal drog, så kan ingen vara säker på att personen inte kör berusad. Det är som att säga; om du dricker alkohol på en fredag kväll, så ska du bli av med ditt körkort för att du kanske eventuellt kommer köra påverkad också.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s