Cannabis i trafiken

Ett argument mot legalisering av cannabis är att fler och fler skulle börja köra bil påverkade. Det är bland de vanligaste argument våra politiker uttalar sig om. Nu när delstater i USA legaliserat, kan vi faktiskt se vad som hänt där. Colorado började försäljning av cannabis första januari 2014. Nu drygt två år senare har vi statistik.

Colorado State Patrol började följa hur pass många som körde cannabis-påverkade i staten. Rapporten tydliggör att sedan 2014 har antalet påverkade i trafiken gått ner. Dock är dessa nyheter inget media väljer att informera om i Sverige. Istället fortsätter journalister uttrycka sig negativt gentemot cannabis, en växt. Sveriges journalister avskyr en växt som aldrig dödat en människa. Vad beror det på? Varför ignorerar man alla positiva effekter och enbart skriver om vad någon ”tror” på eller ”tycker”, istället för att följa evidensen?

”Vi vet inte nog mycket om cannabis för att kunna legalisera”, säger politiker allt oftare. Det faktum att cannabis är bland de mest forskade substanser på jorden räcker tydligen inte. Och om vi ”inte vet nog mycket”, så varför tillåter man i princip ingen forskning heller?

Australien legaliserade medicinskt cannabis tidigare i veckan och forskning pågår ständigt. Allt fler sjuka får hjälp med sina besvär och symptom av cannabis som medicin. FN kritiserar Sveriges narkotikalagar. Vad gör den svenska regeringen? En plan på att försöka utrota en planta. Hittills har inget land på jorden lyckats med det. Tvärtom, problemen ökar och strategierna ändrar. Sverige har halkat efter.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s