Maltos Cannabis

Det många inte vet är att cannabis använts som medicin i Sverige för redan drygt hundra år sedan. Medicinen hette Maltos Cannabis. Men vad är Maltos Cannabis?

Röda Korset tillverkade och sålde 200.000 burkar Maltos Cannabis år 1896, på bara 13 månader efter lansering. Det fortsatte säljas de kommande 20 åren i Sverige. Cannabis odlades och därefter gick igenom en process på tekniska fabriken i Stockholm.

Maltos Cannabis vann mängder med priser, bland annat guldmedalj som näringsrikaste födointag på världsmässan i Antwerpen. Oberoende läkare och ingenjörer prisade dess verkan och gavs till allt från barnhemsbarn till kungar. Vad har hänt sedan dess? Varför kriminaliserades cannabis? Det måste ju vara för att man kommit fram till att cannabis inte är bra för människan, eller?

Det man kommit fram till är att cannabis aktiverar människans endocannabinoid-system, som i sin tur reglerar det mesta i kroppen. Om endocannabinoid-systemet inte aktiveras lider kroppen en stor risk att bli sjuk eller infekterat. Att det finns cannabinoider, som aktiverar systemet, i bröstmjölk är av god anledning. Här kan man säga ”De flesta blir aldrig allvarligt sjuka”, men stämmer det? Skulle en mor- eller farförälder fortfarande leva ett gott liv om de regelbundet brukat cannabis i någon form?

Maltos Cannabis nämns i drygt 500 artiklar i våra digitaliserade dagstidningar ifrån kungliga biblioteket – http://magasin.kb.se. Bara skriva ”Maltos Cannabis” i sökfältet för att finna det man söker. Tips, försök hitta något negativt om cannabis och lämna en kommentar om sådan artikel dyker upp.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s