Tankar om hälsoministern 2016

Sveriges hälsominister, Gabriel Wikström, är en figur han. Precis som en karikatyr från gamla filmer, där en ny och ung på jobbet där kollegorna, framförallt äldre kollegorna, bossar runt med nykomlingen. Mannen är så osäker att allting gör en förvirrad. Alla intryck från de äldre rävarna är egentligen deras sätt att säga ”Jag vet inte men så här har det alltid varit pga det ena och det andra”. Men när den något nervösa killen faktiskt sätter sig in i det hela och märker att de äldre rävarna faktiskt haft fel, börjar saker hända.

Att uttala sig klumpigt i media är lätt hänt för vem som helst. Det är helt förståeligt att man ibland väljer fel ord på fel plats. Men det faktumet återstår att sjuka människor finns som faktiskt får tillbaka sina liv med hjälp av de medicinska egenskaperna plantan innehar. De som blir hjälpta och får smärtlindring som ingen annat medicin kan ge. Dessa personer ska inte straffas, de vill ju bara göra sitt liv bättre utan att skada någon. Cannabis bör avkriminaliseras och legaliseras för medicinskt bruk för att detta ska vara möjligt. Varför vill inte Gabriel Wikström göra det? Vad är han rädd för?

Vill han inte rädda liv? Det låter som att han verkligen inte vill det. Istället för fortsätter organiserad brottslighet kontrollera försäljning av cannabis. Det är som att en sjuk person går till apoteket och de säger ”Nej, vi har inte din medicin, det enda som hjälper sig bli av med smärtorna.”. Vad gör då personen; godkänner, går hem och fortsätter känna smärtorna eller tar saken i egna händerna för att hen vet vad som hjälper och tar bort lidandet?

Gabriel, var är du? Vakna, vi andra väntar redan här!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s