Cannabis i Kalmar län

P4 Kalmar släppte idag en artikel med temat cannabis i Kalmar län. Reportaget tar upp de liberala inställningarna till cannabis bland dagens unga.

Kjell Lindberg från Kalmar mot droger säger: ”..den liberala inställningen. Då man använder cannabis så tycker man inte att det är knark. Man är inte knarkare.” – Då kan man fråga sig om man dricker alkohol, tycker man att det är den farligaste drog på jorden? Är man alkoholist? Kjells syn på människan och viljan att frysa ut personer ur samhället genom att ge helt vanliga människor en stämpel som ”knarkare” säger väldigt mycket.

Lyssna på hela reportaget: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6470988

När det kommer till den medicinska sidan av cannabis, hade Daniel Abrahamsson följande att säga: ”I det långa loppet blir de negativa känslor förstärkta. Ångest, depression, sömnsvårigheter. Oftast blir de värre.” – Man kan tycka att om man har så pass mycket okunskap om cannabis, bör man inte jobba på ett beroendecentrum överhuvudtaget. Att påstå nästan rakt av lögner om viktiga hälsofrågor hör inte hemma hos den svenska vården. Vetenskapliga studier där man tagit hänsyn till annan drogbruk visar att cannabisbruk inte är kopplat till ökad psykisk ohälsa. Tvärtom, långtidseffekter har visat enormt mycket positiva resultat.

Att försöka få fast ungdomar som röker cannabis är precis som att försöka få fast ungdomar som dricker alkohol. Är det rätt att straffas för en öl eller en joint? Man vill väl informera de med korrekt, vetenskaplig fakta om eventuella riskerna och inte ljuga för de? Ungdomar brukar mer cannabis idag än någonsin tidigare just för att de vet att det inte är så farligt som alltid påståtts. Hur vet de det? Internet. Internet är full med vetenskapliga studier som vem som helst kan läsa gratis. Varför legaliserar Uruguay och Kanada cannabis? Varför har det sålts på coffeeshops i Nederländerna sedan 70-talet? Varför har majoriteten av EU-länderna slutat jaga cannabis och framförallt cannabisbrukare? För att fler och fler läser på om ämnet och inser vad som faktiskt är rätt.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s