Tankar och fakta om cannabis

Vi har idag ca. 1,3 miljoner registrerade narkotikabrott i Sverige. Varje timme arresteras 9 personer som är misstänkta för narkotikabrott. Endast en tiondel av dessa misstänkta personer bryter faktiskt mot lagen. Av 1000 personer är 900 oskyldiga. Av alla drogtester som görs hos polisen är 90% helt onödiga, de behövs ej.

Vem är det då som betalar för allt detta? Du, som skattebetalare, gör det. Vem behöver inte betala för dessa drogtester? De som inte betalar skatt. Men vilka är det som inte betalar skatt? Alla som säljer olagliga droger, langarna. Är det inte i så fall langarna man vill åt? Fakta är att drygt 90%-95% av alla narkotikabrott är faktiskt langare, resten är din bästa kompis, din bror, syster, mor, far, farfar, mormor osv.

Alltså, vi straffar dessa fredliga människor för att regeringen ”säger nej till droger”. Men vad är det som egentligen händer när man säger nej till droger? När man vägrar ta tag i det och kontrollera försäljningen av cannabis? Flera miljarder kronor omsätts varje årsrån enbart cannabisförsäljning. Regeringen är medveten om detta. Man gör ett aktivt val att ignorera detta faktum. Vad är det som händer istället för att pengar, i form av skattepengar, går till skolor, sjukhus, behandlingshem osv? Den svarta marknaden får alla pengarna från cannabisförsäljning, 100%.

Regeringen gör ett aktivt val att stödja den svarta marknaden och drogförsäljningen. Varför? Är de själva inblandade i detta? Vad är deras motiv? Varför är det bra för samhället att fortsatt förbjuda en växt, som inte permanent skadat någon, som över en miljon svenskar brukat?

Men vem är det som vinner på att det är olagligt och förbjudet med cannabis? Om det fortfarande är svårt att lista ut det så tänk på de som säljer cannabis; langare, organiserad brottslighet ökar i landet för varje år som går. Vad kan kriminella göra med miljardbelopp? Tyvärr så gör de precis vad de vill. Köper vapen, säljer droger till minderåriga, hotar folk, gängvåldet ökar och det skjuts på gatorna, dödar människor osv. Listan kan göras lång.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s