Olagligt att tänka?

Förra helgens Into the Valley festival i Dalhalla var i fokus. Det skedde inga våldsbrott, inga sexuella övergrepp med mera. Men varför var polisen på plats och jobbade så pass mycket att de klagade på att de hade ”resursbrist”? Naturligtvis handlade det om cannabis.

Så här säger polisen ”Förra året blev vi överraskade och hade för få poliser på plats. Då fick vi en bild av att det var många med drogliberala tankar på plats. I år hade vi därför en större beredskap”. Vart kommer det här att sluta? Får man inte tänka längre? Kommer det bli förbjudet att tänka i Sverige? Är inte Sverige ett fritt land?

Polisen ser det alltså som en prioritet att lägga ner alla resurser på att straffa fredliga festivalbesökare som inte orsakat några våldsbrott eller på annat sätt utsätta folk i fara eller dylikt. Den svenska polisen är på pinnjakt. Vad betyder det? Att ha hundratusen pinnar framför sig och se det växa för varje dag och oavsett hur många pinnar man tar varje dag, ökar det snabbare än vad man hinner med. Man kan då fråga sig; vad är poängen med detta? Vore det inte bättre, som polisen själv säger, att endast prioritera de som faktiskt säljer droger? Dessa personer säljer oftast till minderåriga osv. Men nej, polisen väljer att straffa Joel, 15, och Frida, 17, istället för kriminella gänget som får majoriteten av sina intäkter från drogförsäljning.

Vad handlar kriget mot droger om i Sverige? Det blir alltmer tydligare att kriget mot droger handlar inte om droger. Det handlar om att straffa så många fredliga människor som möjligt, inte om att få ner utbudet. Det pågår just nu ett krig mot människor och politikerna vägrar ta tag i frågan. Varför gör ingen något?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s