90 kilo cannabis i lastbil

SVT Nyheter publicerade en artikel igår om att tullen hittade 90 kilo cannabis i en lastbil tidigare i år. Värdet av mängden cannabis har beräknats till 9 miljoner kronor. Låt oss analysera lite.

9 miljoner kronor är inte lite pengar. Man bör även ha i åtanke att det här är skattefria pengar. Om vi istället legaliserar cannabis; vad händer då? En viss mängd av dessa 9 miljoner kronor går till att betala skatter. Om cannabis säljs och har en momssats på 12% som livsmedel har. Det skulle innebära 1,08 miljoner kronor i skattepengar. Det här även endast en lastbil. Man kan uppskatta att den här mängden cannabis säljs i Sverige rätt ofta och det finns mycket pengar att hämta i form av skattepengar. Svenskar brukar cannabis alltmer och det blir vanligare för var dag som går.

Vi går miste om stora mängder skattepengar bara av importerad cannabis. Idag uppskattar polisen att det odlas mer cannabis i Sverige än vad det importeras. Med flera hundra miljoner kronor från cannabisförsäljning i form av skattepengar, årligen, skulle ge en skjuts till samhället. Man kan pengar på problematiska brukare och missbruksvård. Man kan satsa på förebyggande åtgärder. Man kan satsa på utbildning och utbilda ungdomar om droger och dess effekter. Idag är det tvärtom. Ingen information ges ut. Någonstans. Den information som skolor lär ut är baserat på lögner och myter, som gång på gång visas än idag på vetenskapliga sätt att dessa påståenden stämmer inte. Danmark närmar sig legalisering. Norge vill avkriminalisera. Finland driver ingen aktiv drogbekämpning. Vad händer i Sverige? Se dig omkring och öppna ögonen så bör svaret vara enkelt. Alla straffas. Oavsett om du har problem med droger eller ej. Vårdmöjligheterna är långt ifrån effektiva och dessutom väldigt få.

Hela Norden rör sig framåt medan Sverige sticker ut med sin extremt repressiva drogpolitik som stjälper mer liv än vad den hjälper.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s