”Sluta ljug för skolungdomar om droger”

Zandra Hedlund skriver om ämnet de flesta aldrig tänkt på. Skolan ljuger om droger och framförallt om cannabis. Varför ljuger man för barn om drogbruk och drogernas farlighet? Varför nämner man aldrig att alkohol är den skadligaste drogen av alla droger som brukas, inklusive heroin och amfetamin? Varför undervisar man skräckpropaganda istället för fakta?

Vad skulle hända om vi fick redan från tidig ålder en mer vetenskaplig bild av droger och dess skadlighet? Skulle vi agera mer ansvarsfullt och med respekt för de droger var och en väljer att bruka? Om vi visste vad som faktiskt var sant, skulle attityden gällande droger förändras. Om vi redan från tidig ålder lärde oss att alkohol skadar både dig själv och samhället mer än någon annan drog gör, skulle vi dricka allt mindre alkohol. Vilket är en positiv sak när det kommer till vår fysiska hälsa.

Vem är det som bestämmer att du inte ska få äta en cannabiskaka när det inte ens i närheten är lika skadligt för din hälsa än en enda öl. Det ger en lite perspektiv och inser att eftersom en öl inte är särskilt farligt för en frisk person. Varför ska du inte få bestämma själv om du vill ta en mild drog eller en ännu mildare drog?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s