Danmark och legalisering av cannabis

DR.dk skriver om vilka politiska partier i Danmark stödjer legalisering av cannabis och vilka som är emot legalisering. Av de nio största partier säger fem att de vill legalisera cannabis medan minoriteten, fyra partier, säger nej. Det förväntas inte ta många år innan Danmark legaliserar cannabis för både medicinskt och nöjesbruk. Kanada gick ut tidigare i år att landet kommer legalisera cannabis och att regeringens specialgrupp av experter kommer introducera ett förslag tidigt nästa år, 2017.

Artikeln är på danska men kan översättas med hjälp av webbläsare: http://www.dr.dk/nyheder/indland/overblik-det-mener-partierne-om-legalisering-af-hash

Vilket land hinner först ut med att legalisera cannabis, efter Kanada, blir intressant att följa. Hälften av USAs delstater har legaliserat medicinskt cannabis och endast en liten del av delstaterna har fortfarande det icke-rusgivande CBD olagligt (som används flitigt mot epilepsi, framförallt för unga barn, med väldigt goda resultat). Trenden är tydlig vart västvärlden är på väg.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s