Även Maine legaliserar cannabis

Nu har rösterna kommit in från delstaten Maine, USA, och det har röstats ja till laglig marijuana. I år har man alltså dubblat mängden delstater i USA som har nu legaliserat cannabis helt och hållet. Både för medicinskt och rekreationsbruk. Nu lever 20% av den amerikanska befolkningen i delstater med laglig cannabis. Ingen kommer straffas för bruket och man får ha upp till 28 gram på sig under samma tillfälle. Hjälp och behandling finns tillgänglig för de som upplever sig ha ett problematiskt bruk, utan risk för att straffas.

Även 18 andra delstater i USA har avkriminaliserat bruket av cannabis. Naturlig marijuana för medicinskt bruk är nu tillgänglig i 25 delstater. I samtliga åtta lagliga delstater får man nu odla upp till 6 plantor hemma, förutom i delstaten Washington där enbart kommersiell odling är tillåten.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s