Kanadas premiärminister om cannabis

Nästa år publicerar Kanada sitt lagförslag om hur cannabis ska regleras. Faktum är att cannabis kommer bli lagligt i hela landet. Varför har Kanada valt gå denna väg, som allt fler länder rör sig mot? Vad säger Kanadas premiärminister om det hela?

http://www.huffingtonpost.ca/2016/12/04/trudeau-marijuana-legaliz_n_13414430.html

Justin Trudeau, Kanadas premiärminister, är tydlig med varför legal cannabis är den enda vägen att gå. ”Laglig cannabis minskar tillgången för barn, samt att kriminella organisationer inte längre ska nyttjas av illegala marknader. Det är därför regeringen legaliserar cannabis i Kanada. Inte för att göra nöjesbrukare nöjda”.

Det är tydligt att Kanadas regering följer evidens och vetenskap i frågan. I Sverige pratar man om ”tänk på barnen” och använder det argumentet varför man inte ska legalisera, när det i själva verket är tvärtom. Barn kommer inte kunna köpa cannabis lika lätt när det väl regleras och säljs t.ex. på Systembolaget som kräver legitimation vid köp, vilket inte langare gör. Justin Trudeau påpekar även att han inte vet hur de kan vara mer tydliga med detta. Kanada välkomnar oss till framtiden genom att följa evidens och vetenskap.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s