President Obama vill reglera cannabis som tobak och alkohol

Barack Obama vill reglera cannabis som tobak och alkohol. I dagsläget bor 25% av USAs befolkning i delstater där cannabis är fullt lagligt. Mer än hälften av delstaterna har legaliserat naturlig cannabis som läkemedel. USAs president berättade i en intervju med Rolling Stone att reglera marijuana är ett smartare alternativ än fortsatt förbud.

http://www.ibtimes.com/should-marijuana-be-legal-nationwide-president-obama-says-pot-should-be-regulated-2452528

De senaste studierna visar att 57% av den amerikanska befolkningen vill legalisera drogen, istället för att fortsätta straffa oskyldiga, annars laglydiga medborgare. 10 år sedan visade samma studier 32% stöd för legalisering. Utvecklingen har skett snabbt och förr eller senare kommer Sverige följa i fotspåren på länder som legaliserat och avkriminaliserat cannabis för personligt bruk.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s