Brasilien och cannabis

Brasiliens Högsta Domstol rekommenderar legalisering av cannabis och även kokain. Detta för att de stora kriminella gängen har tagit över fattiga delar av landet och har allt makt över dessa. Domaren Roberto Barroso uttrycker att de senaste 50 åren i kriget mot droger har varit ett stort misslyckande som endast gynnat de stora gängen och annan organiserad brottslighet.

Medan man i Nordamerika och Europa fokuserar på hur individen påverkas av att bruka en drog, ser man en större bild i Sydamerika där gäng tagit över vissa delar av landet. Barroso förklarar: ”Jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga. Antingen legaliserar vi cannabis nu eller så gör vi det i framtiden efter vi spenderat miljard efter miljard och fängslat tusentals människor”.

Reglering av produktion, försäljning och konsumtion av cannabis skulle kunna bli första steget för att strypa gängens största inkomstkälla i ett av världens farligaste länder, precis som grannlandet Uruguay gjort för ett par år sedan. ”Om detta fungerar, kan vi enkelt även reglera kokain på samma sätt”, säger Barroso, som arbetade för stamcellsforskning och homosexuellas rättigheter som advokat. ”Vill man bryta gängens och smugglares krafter bör man även överväga legalisering av kokain”.

Till artikeln: http://www.reuters.com/article/us-brazil-supremecourt-drugs-idUSKBN15P2FG

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s