RNS om cannabis nya status i Sverige

Låt oss tala om Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle. Organisationens ledare Per Johansson har uttalat sig om vad han tycker om Läkemedelsverkets beslut om att godkänna två patienter till att behandlas med cannabis. Per Johansson förlöjligar det hela. Per känner att personer med svåra smärtor inte ska få varken hjälp eller den bästa tillgängliga medicinen.

Per Johansson tror att patienterna ska ”käka cannabis” och tycker det är konstigt. Om Per hade tagit sig tid att faktiskt läsa om hur man kan bruka naturlig cannabis som läkemedel, hade han lärt sig inom några minuter om de olika sätten att bruka cannabis. I detta fall handlar det om att blanda cannabis i sin tekopp och dricka det. Är det inte konstigt att en person som levt på att sprida hat mot cannabis i några decennier inte har den mest grundläggande kunskap inom ämnet?

När SVD frågar varför det är fel av läkare att skriva ut recept på cannabis, svarar Per: ”Alla läkare är inte automatiskt kloka människor”. Vad är syftet med att ha läkare överhuvudtaget då?

https://www.svd.se/svenska-cannabis-beskedet-det-ar-bekymmersamt

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s