Var tionde polis arbetar med droger

Enligt uppgifter från Kriminalstatistiken och Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, lägger polisen ner nästintill 2000 årsarbetskrafter åt narkotikabrott varje år. Det sammanfattar var tionde polis.

pn1

Den absoluta majoriteten av alla narkotikabrott handlar om eget bruk och ringa innehav.

pn2

Sammanfattningsvis handlar den svenska narkotikapolitiken om att bestraffa alla enskilda individer som brukar en illegal drog samtidigt som färre och färre langare tas fast. Polisen menar dock att det är tillgången de vill minska på, men statistiken visar något annat. Den polisiära mentaliteten tyder på att deras syn på drogbrukare är väldigt vilseledd vilket resulterar i att man prioriterar musikfestivaler, där man ansett publiken ”tänka drogliberala tankar” och det är det anledning nog att genomföra hundratals urinprov. Samtidigt säger polis i media att de har inte resurser att prioritera våldsbrott på festivaler.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s