Ygeman: Unga cannabisrökare har ett ansvar

Inrikesministern Anders Ygeman uttalade sig om hur ungas cannabisbruk bidrar till den organiserade brottsligheten. Ygeman menar att när man köper illegala varor bidrar man till ökad kriminalitet i landet. Samtidigt vill Ygeman fortsatt hålla drogmarknaden 100% svart och ge organiserad brottslighet möjligheten att överleva.

Ministern hävdar även att ”Hittills tyder väldigt lite på att de länder och delstater som legaliserat fått mindre brottslighet”, men verkar vara helt på noterna med kommentaren ”Drar man undan den ekonomiska vinningen så försvinner ganska mycket av brottsligheten”. För att dra undan den ekonomiska vinningen, bör man ta kontroll över marknaden. Dock verkar Anders ha missat detta och tror hårdare straff är lösningen.

Ministern sitter med frågan ‘hur minskar vi brottsligheten och drogmarknaden?’ och har förståelsen ‘dra undan ekonomiska vinningen’ men kommer fram till ‘straffa alla cannabisbrukare ännu hårdare’. Minst sagt väldigt märkligt och knasigt sätt att resonera, fram för allt med tanke på att mannen är en av landets ledande politiker. Vad kan man konstatera om personens lämplighet att direkt influera den svenska narkotikapolitiken?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s